“Ga niet waar de weg je leidt, maar ga waar geen pad is en laat je spoor achter.„
R.W. Emerson
Nieuws & Agenda
Laatste artikel
Waarom zou je groentesappen en groene smoothies drinken?
Bron: Voedzo.nl "Al tijden drink ik regelmatig een groene smoothie en af en toe een groentesapje. Lekker en gezond, zo voelt het. lees verder >>
 Wat kun je verwachten in het consult?

Een klassiek homeopathische behandeling bestaat uit verschillende consulten en een regelmatige afstemming tussen jou en de praktijk.

Het eerste consult

Tijdens het eerste consult, dat ongeveer 1 tot 1,5 uur duurt, wordt er gekeken naar de samenhang van jouw klachten en symptomen. Hiervoor vertel je aan ons jouw verhaal, waarin jij  vertelt over je klachten, of er een aanleiding is geweest, of je het vaker hebt gehad, of het in je familie voorkomt, etc. Vervolgens zullen we met wat gerichte vragen op een nog dieper niveau de klachten in kaart brengen. We willen zoveel mogelijk over jouw klachten weten, maar ook over de context waarin de klachten zijn ontstaan. Jij vertelt je verhaal en wij luisteren en bevragen je hierop.

Na het consult wordt jouw verhaal geanalyseerd. Aan de hand van de analyse zullen hier dan de passende homeopathische middelen bij gezocht worden.  Dan start de behandeling met de middelen. Belangrijk hierin is dat je ons op de hoogte houdt van verbeteringen of verslechteringen. Alleen op die manier kan een behandeling efficiënt verlopen.

Het vervolgconsult

Tijdens de vervolgbehandeling wordt gekeken welke klachten er nog zijn, jouw reactie op de middelen en of er nog veranderingen zijn. Er wordt ook gekeken of er nog nieuwe klachten bij gekomen zijn en of er nog andere belangrijke zaken op dit moment spelen in het dagelijkse leven. Op basis van weer de nieuwe informatie wordt gekeken of het bestaande voorschrift bijgesteld moet worden. Naast de meer fysieke klachten kijken we ook naar jouw leefstijl, leefgewoontes en jouw welbevinden. Een vervolgconsult duurt meestal 60 minuten