“Als we onze ideeën over hoe het leven zou moeten zijn
los kunnen laten, dan begint het leven zijn magische eigenschappen te openbaren.„
Adyashanti
Werkwijze
Nieuws & Agenda
Nieuwe tarieven per 1 maart 2022
Gezien de aanzienijke stiging van kosten de afgelopen jaren zien wij ons genoodzaakt onze prijzen aan te passen. Per 1 maart lees verder >>
Laatste artikel
Neurogene werking van de “Peter Hess”-klankmassage
 door Dr. Kerstin Gommel, arts (Vertaling van het artikel “Neuronale Wirkung der Peter Hess-Klangmassage” in het tijdschrift Klang-Massage Therapie Nr. 7/2010, lees verder >>

Werkwijze

Natuurgeneeskundige praktijk Erica werkt vanuit het principe dat we de gehele mens behandelen en niet alleen zijn klachten of symptomen. Dit wordt het holistische principe genoemd. Uitgaande van het zelf genezend vermogen van het lichaam willen we deze aanzetten tot genezing. Dit is het natuurgeneeskundig principe.

Hiervoor is het nodig dat we het lichaam toerusten, versterken, ondersteunen en helpen daar waar nodig is. Als de mens gezond is kan het lichaam Reageren, Reguleren en Compenseren. Zijn deze systemen op wat voor manier ook verstoord, dan kan het lichaam ook niets met een ongerichte therapeutische interventie. Daarom is het zaak op een hoger niveau deze systemen te herstellen en te ondersteunen. Pas dan werkt het zelfhelende principe zoals het bedoeld is. Het gaat om de juiste prikkel op het juiste moment! Eigenlijk logisch: je gooit geen vracht stenen op een vrachtwagen zonder goed opgepompte banden!

Aan de hand van een uitgebreid, holistisch bio-energetisch natuurgeneeskundig onderzoek wordt de (deel-)diagnose gesteld. Aan de hand hiervan wordt  een persoonlijk behandelplan opgesteld. Na eventueel advies ten aanzien van voeding en leefwijze wordt er via een therapeutisch stappenplan gewerkt. 

Binnen de praktijk werken met verschillende methoden waarbij de Bio-resonantie toch wel de grootste plaats inneemt. Maar ook Klanktherapie, Klankmassage, Systemisch werk (familieopstellingen) en Coaching behoren hierbij. Hiermee bieden we op alle vlakken ondersteuning.

Daarnaast werken wij nauw samen met andere disciplines en verwijzen we zo nodig door.