“Niets wat je over jezelf weet is wie je bent.„
Nin Sheng
Werkwijze
Nieuws & Agenda
Tarieven 2020 en vergoedingen zorgverzekeraars
De nieuwe tarieven kunt u vinden op deze site onder het kopje tarieven. Via onderstaande... lees verder >>
Laatste artikel
Neurogene werking van de “Peter Hess”-klankmassage
 door Dr. Kerstin Gommel, arts (Vertaling van het artikel “Neuronale Wirkung der Peter Hess-Klangmassage” in het tijdschrift Klang-Massage Therapie Nr. 7/2010, lees verder >>

Werkwijze

Natuurgeneeskundige praktijk Erica werkt vanuit het principe dat we de gehele mens behandelen en niet alleen zijn klachten of symptomen. Dit wordt het holistische principe genoemd. Uitgaande van het zelf genezend vermogen van het lichaam willen we deze aanzetten tot genezing. Dit is het natuurgeneeskundig principe.

Hiervoor is het nodig dat we het lichaam toerusten, versterken, ondersteunen en helpen daar waar nodig is. Als de mens gezond is kan het lichaam Reageren, Reguleren en Compenseren. Zijn deze systemen op wat voor manier ook verstoord, dan kan het lichaam ook niets met een ongerichte therapeutische interventie. Daarom is het zaak op een hoger niveau deze systemen te herstellen en te ondersteunen. Pas dan werkt het zelfhelende principe zoals het bedoeld is. Het gaat om de juiste prikkel op het juiste moment! Eigenlijk logisch: je gooit geen vracht stenen op een vrachtwagen zonder goed opgepompte banden!

Aan de hand van een uitgebreid, holistisch bio-energetisch natuurgeneeskundig onderzoek wordt de (deel-)diagnose gesteld. Aan de hand hiervan wordt  een persoonlijk behandelplan opgesteld. Na eventueel advies ten aanzien van voeding en leefwijze wordt er via een therapeutisch stappenplan gewerkt. 

Binnen de praktijk werken met verschillende methoden waarbij de Bio-resonantie toch wel de grootste plaats inneemt. Maar ook Klanktherapie, Klankmassage, Systemisch werk (familieopstellingen) en Coaching behoren hierbij. Hiermee bieden we op alle vlakken ondersteuning.

Daarnaast werken wij nauw samen met andere disciplines en verwijzen we zo nodig door.