“Until you love death you cannot love life.
What you fear about death is what you fear about life.„
Byron Katie
Werkwijze
Nieuws & Agenda
Nieuwe tarieven per 1 maart 2022
Gezien de aanzienijke stiging van kosten de afgelopen jaren zien wij ons genoodzaakt onze prijzen aan te passen. Per 1 maart lees verder >>
Laatste artikel
Neurogene werking van de “Peter Hess”-klankmassage
 door Dr. Kerstin Gommel, arts (Vertaling van het artikel “Neuronale Wirkung der Peter Hess-Klangmassage” in het tijdschrift Klang-Massage Therapie Nr. 7/2010, lees verder >>

Klankschaaltherapie en massage


Binnen de praktijk werken we met klankschalen, gong, shanti's, drum en nog andere muzikale klanken. 

Ons lichaam is als een klankbord en resoneert met de geluiden en beelden uit onze omgeving. Niet een bepaalde klank (trilling) of kleur veroorzaakt een specifiek effect. Maar de klank (trilling) of kleur zoekt de harmonie met ons zelf. Als wij veranderen veranderd ook de behoefte aan bepaalde klanken (trillingen) en kleuren.

Hoe meer je lichaam in harmonie is met de omgeving des te beter dit is voor je zelfvertrouwen. Het effect hiervan is dat je vrij van stress en op een ontspannen wijze je omgeving tegemoet kunt treden. Klank is een hoorbaar geworden trilling. Klank nodigt uit om te luisteren naar jezelf.

Een klankmassage brengt je in contact met die innerlijke kwaliteit die men vertrouwen noemt. Het helpt het gevoel van eigenwaarde te vergroten en bevordert lichamelijke herstelprocessen. Klank (trilling) vult zodanig dat er geen ruimte meer is voor het denken. De klank (trilling) brengt je in een toestand tussen waken en dromen, een tijdsloosheidsbesef of te wel de hier en nu gewaarwording.

De klankmassage met klankschalen is gericht op een totale diepe ontspanning. Hierdoor kunnen de aan stress gekoppelde zorgen, onzekerheden en blokkades worden opgelost. Het zelfgenezend vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd.

Achtergronden                         Hoe werkt het?                         Toepassingen