“Als we onze ideeŽn over hoe het leven zou moeten zijn
los kunnen laten, dan begint het leven zijn magische eigenschappen te openbaren.„
Adyashanti
Werkwijze
Nieuws & Agenda
Wat is het Pollen Voedsel Syndroom?
 Pollen Voedsel Syndroom is een allergische reactie die optreedt wanneer iemand die allergisch is voor bepaalde pollen, zoals graspollen of lees verder >>
Sinds 2018 volgt Inge de opleiding aan de Homeopathie Academie Nederland in Almelo. Inmiddels is zij in haar 5e jaar en hoopt de opleiding dit jaar af te ronden. In haar stage kun je  bij haar terecht voor een homeopathisch consult. Belangrijk om te weten is dat het consult dat afgenomen wordt haar stagebegeleider, een al een ervaren praktiserend klassiek homeopaat, mee kijkt en beoordeelt zodat we tot een goed voorschrift komen. Dus de kwaliteit van het consult is hiermee gewaarborgd.

Wat is Klassieke Homeopathie?

Wanneer we ziek zijn of als er klachten zijn betekent het dat je niet in balans bent.  Jouw  lichaam is niet in evenwicht met zichzelf. Dit kan zowel fysiek of psychisch tot uiting komen. Jouw lichaam is niet in staat zelf uit deze onbalans te komen. In acute situaties lukt je dit vaak nog wel, maar als dit niet lukt of als er veel acute situaties bij herhaling zijn,  is er vaak meer aan de hand. Soms ben je erfelijk belast en daardoor al met een lichamelijke zwakte geboren (ook al heeft dat zich tot nu toe niet geuit!) Het kan ook zijn dat je in je leven al veel ziek bent geweest, chronisch ziek bent geworden, veel verdrietige en nare dingen hebt meegemaakt of veel medicatie hebt moeten slikken. Allemaal zaken waar jouw lichaam moeilijk van kan herstellen.

Bovenstaande draagt niet bij aan een optimale gezondheid. Je bent niet tegen deze onbalans opgewassen als het ware en dan wordt je ziek. Lichamelijk, mentaal emotioneel zit je letterlijk niet lekker in je vel.

De Klassieke homeopathie werkt uitsluitend met natuurlijke middelen die ons helpen die onbalans te niet te doen. Ze geven als het ware een duwtje in de goede richting. Hierdoor kan jouw zelfgenezend vermogen de draad weer op pakken en krijgt deze richting uit de impasse.

De homeopathie is een meer dan 200 jaar oude westerse geneeskunst gebaseerd op eeuwige natuurwetten. Grondlegger van de klassiek homeopathie was Samuel Hahnemann (1755-1843) die als arts en apotheker deze geneeskunst tot ontwikkeling heeft gebracht. Tot op de dag van vandaag is het mogelijk met deze natuurlijke middelen, zonder bijwerkingen, de meest uiteenlopende ziekten en klachten te behandelen.

Hoe werkt het?

Wat kunt u verwachten in een consult?