“Separation is the absence of love
and love is the absence of separation„
Ramesh Balsekar
Werkwijze
Nieuws & Agenda
Wat is het Pollen Voedsel Syndroom?
 Pollen Voedsel Syndroom is een allergische reactie die optreedt wanneer iemand die allergisch is voor bepaalde pollen, zoals graspollen of lees verder >>

Systemisch werken en opstellingenDe familie als vertrekpunt

Elk mens maakt deel uit van een familie, waarin ieder zijn/haar eigen positie heeft. In je gezin en familie liggen de wortels van waaruit jij je hebt ontwikkeld.Deze wortels kun je (leren) ervaren en erkennen. Deel uitmaken van een familie houdt o.a. in dat je met je eigen ‘bagage’ de wereld ingaat, op weg naar je eigen bestemming.

Ervaar je je eigen wortels niet of onvoldoende dan kun je je belemmerd voelen in de manier waarop je leeft. Door inzicht te krijgen in de “beweging” en de ervaren “last” en dit met respectdaar te brengen, waar het hoort in je eigen familiesysteem en het daarook te laten, kan het ziektebeeld oplossen .

Oplossend, in de zin van “in beweging komen”, krachten laten stromen die ons bewuster in het leven laten staan. Je te verbinden met jezelf, met je eigen leven en je eigen pad. Samen met de ander, verbonden met de ander, jezelf te beleven met respect en liefde.

Ordening
Ordening houdt in je plaats weten in je familiesysteem en deze ook in te nemen. Inclusief de verantwoordelijkheden die met deze plaats in het systeem verbonden zijn.

Vaak nemen we echter een andere plaats in dan ons toekomt. We nemen verantwoordelijkheden op ons die de onze niet zijn en raken op deze manier met andere leden uit het systeem verstrikt. Deze processen verlopen grotendeels onbewust.

Een systemische familieopstelling?
Bij het maken van een familieopstelling ga je uit van een vraag die je in overleg met de therapeut formuleert. Voor het beantwoorden van die vraag kies je uit de groep personen/voorwerpen, die de leden van je familie representeren. Deze plaats je zodanig in de ruimte dat hun onderlinge posities ‘voelen’ als die in je familie.

Door op deze manier de familie waaruit je afkomstig bent op te stellen naar je innerlijk beeld, kun je patronen verhelderen en ervaar je hoe het (familie) systeem invloed heeft op je handelen. Door deze inzichten ben je beter in staat die wegen te gaan die jou oplossingen bieden.

Verschillende vormen van familieopstellingen binnen de praktijk :
1 op 1 familieopstellingen
Seminar familieopstellingen
Kindopstellingen
Gezinsopstellingen

Wilt u weten of familieopstellingen iets voor u is klik dan hier