“Alle gedachten die je hebt over anderen zijn niet meer dan jouw gedachten. Ze vertellen meer over jou dan over de anderen.„
Nin Sheng
Nieuws & Agenda
Nieuwe tarieven per 1 maart 2022
Gezien de aanzienijke stiging van kosten de afgelopen jaren zien wij ons genoodzaakt onze prijzen aan te passen. Per 1 maart lees verder >>
Laatste artikel
Neurogene werking van de “Peter Hess”-klankmassage
 door Dr. Kerstin Gommel, arts (Vertaling van het artikel “Neuronale Wirkung der Peter Hess-Klangmassage” in het tijdschrift Klang-Massage Therapie Nr. 7/2010, lees verder >>

De therapeuten:
Henny van der Vecht en Inge Wierenga
Wij stellen ons graag aan uw voor:

Henny van der Vecht:  
Gedurende 10 jaar, waarbij ik een baan had bij een psychologisch onderzoeksbureau, heb ik mij in diverse wetenschappelijke disciplines verdiept, waaronder filosofie en psychologie aan de Open Universiteit. In 1995 begon ik de vijfjarige opleiding aan de Academie voor Natuurlijke Geneeswijzen te Meppel, wat resulteerde in het diploma Natuurgeneeskundig therapeut. Sinds 2000 houd ik officieel praktijk. In 2004 behaalde ik mijn diploma Bio Energetische Geneeskunde bij het IMU college van Martin Keymer.
Door jaarlijkse bij- en nascholing houd ik mijn kennis niet alleen bij, maar verdiept en vernieuwt zich deze met de huidige ontwikkelingen en inzichten. Het gebruik van de Bicom in combinatie met de zogenoemde vernetzte technieken en behandelprotocollen, met aanschaf en gebruik van diverse specifieke testdozen, vergrote mijn diagnostische kennis en therapeutische mogelijkheden met bioresonantie. En mijn enthousiasme blijft!
De samenhang en wisselwerking van lichamelijke en psychische en emotionele  systemen inspireerden mij tot een tweejarige opleiding bij Harrie de Kruijff: Begeleider van Systemische Familieopstellingen. (diploma in 2007)
In 2011 ontmoette ik bij het IMU de heer prof. dr. Ricardo Borelli. Hij gaf een heel nieuwe natuurgeneeskundige  kijk op de hormonale systemen, bood mogelijkheden om speekseltesten te laten doen in zijn laboratorium Betazell.
Eind 2013/begin 2014 volg ik het specialistische (behandel-)hormoonseminar van Martin Keymer. 
Sinds 2012 werk ik ook met de H.S.E. van Tom Stone en kwam er een Pro Wave bij! Dit is een variatie op de bicom, met een breedband van 0 tot 100.000 frequenties.  

Steeds weer ontdek en herken ik de waarde van het verband tussen klachten, symptomen en aandoeningen en hun mogelijke (grotere) systemische achtergronden. De oorzaak ligt meestal niet daar, waar de klachten zich voordoen!

Inge Wierenga:
Na het volgen van mijn HBO-SPH opleiding aan de Hogeschool van Utrecht ben ik gaan werken in de reguliere gezondheidszorg. Hier heb ik gewerkt met diverse groepen mensen met verschillende beperkingen. Wat ik in dit werk belangrijk vond is een individuele benadering, ieder mens is uniek en heeft zijn eigen waarde. Daarbij ga ik er van uit dat elk mens ondanks zijn beperkingen ook nog mogelijkheden heeft. Sinds 2005 houd ik me bezig met alternatieve geneeswijzen. Wat mij hierin aanspreekt is dat er ‘echte tijd’ en aandacht is. Een tweede belangrijke motivatie voor mij om dit werk te doen is dat ik denk dat een mens zelf tot meer in staat is dan hij zelf vermoed. Door dit zelfgenezend vermogen te stimuleren behoudt de mens zijn eigen regie.

Binnen de praktijk houd ik me bezig met verschillende methodes. De overkoepelende paraplu hierbij is  RESONANTIE.
Naast het werken met de Bicom werk ik ook veel met klanktherapie(klankschalen, gong, shanti). Een heel mooi medium waar de klank en trilling zijn eigen weg zoekt daar waar het nodig is. Dit heeft een heel ontspannend effect op het lichaam en de geest. Ik werk voornamelijk op een coachende wijze, dit wil zeggen dat ik naast de cliënt wil staan en hem/haar begeleiden in dat wat hij/zij nodig heeft. Hierbij is ook een belangrijke rol weg gelegd voor Familieopstellingen en de HSE techniek van Tom Stone. Informatie hierover vind u verder op de website.

Door de verschillendeop elkaar afgestemde methodes kunnen we een breed spectrum binnen de praktijk behandelen te weten op het bio-bewustzijns-, bio-energetische-, bio-chemische-, bio- mechanische- en bio- milieu niveau. Een mens is immers meer dan de som der delen! Meer hierover verder op de website

De praktijk is aangesloten bij de beroepsvereniging van het LVNT (Landelijke Vereniging natuurgeneeskundig therapeuten) en  bij RBCZ (registertherapeut)